Teknoloji

James Webb Teleskobu 50.000 Yıllık Bir Yıldızın Doğuşunu Görüntüledi (Güneşimiz Eskiden Böyleydi)

Milyarlarca yıl önce oluşmaya başladı güneş sistemimizin İlk aşamalar bugün gördüğümüz uzay fotoğraflarından oldukça farklıydı. Ancak simülasyonlar ve temellendirilmiş varsayımlar aracılığıyla gezegenimizin ve genel olarak dünyanın o dönemdeki durumunu tahmin edebiliyoruz. tahmin edebilsek deBunlar tamamen güvenemeyeceğimiz şeyler.

Neyse ki Hubble’ın devamı James Webb Teleskobu Teknoloji harikalarımız bu sır perdelerini biraz aralamamıza yardımcı oluyor. Teleskopun yaklaşık 1.300 ışıkyılı uzaklıkta yakaladığı görüntü, Güneş’in doğuşunu birkaç milyar yıl kaçıran insanlığa, söz konusu olay hakkında fikir veriyor.

Güneşin doğuşu da şöyle görünüyordu:

Elbette bunu kanıtlamak için 4,5 milyar yıl geriye gitmedik. Yukarıda gördüğünüz bu resim HH212 isimli yıldızın doğum anını göstermektedir. Şimdi 50.000 yaşındaki bu genç yıldız aslında etrafına ışık saçıyor ama gaz ve toz içinde sıkışıp kaldığı için onu göremiyoruz. iki yana oturan kırmızımsı şeylerMoleküler hidrojene dayanan ışınlar zıt kutup bölgelerinden çıkıyor.

Orion takımyıldızının kuşak bölgesinin yakınında bulunan bu yıldız, 30 yıldır inceleniyor. Ama bu süreçte başka çare yok. James Webb’in Net ve keskin bir sonuç sağlayamadı. Artık daha üst düzey tesisler ve eski bulguların karşılaştırılması ile yıldızın gelişim süreci daha kolay takip edilebilecek.

isimli yıldız HHBu tabir 1900’lü yılların ortalarında bu alanda çalışmış kişileri ifade etmektedir. George HerbigVe Guillermo Haro Soyadlarından geliyor. Elbette bu göz alıcı bulgular gelecekteki keşiflerin önünü açacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu